Follow:

Het is zover: we hebben een huis gekocht!

(c) Funda

 © Foto’s van Funda

Na over een periode van bijna 1,5 jaar een fiks aantal Amersfoortse woningen van binnen te hebben gezien, leek de aankoop van een hutje op de hei zo gek nog niet. Totdat we het bovenstaande optrekje tegenkwamen. Een bezichtiging, bod, weekend en spannend telefoontje later kwam langzaam het besef: we hebben een huis gekocht!

Lamgeslagen

“Sorry, ik ben echt een beetje lamgeslagen”, was het eerste dat ik zei toen de makelaar mij het goede nieuws meedeelde via de telefoon. Dit zag ik zó niet aankomen. We wisten namelijk al dat er opnieuw veel geïnteresseerden waren. Dat was eigenlijk bij elke bezichtiging het geval. Dus om dan ineens het bericht te krijgen dat het huis van ons is, was een hele shock. Maar uiteraard wel in positieve zin! Een super leuk huis (links op de foto), gezellige buurt en ook nog eens vlakbij de stad: precies wat we willen. Waar kunnen we tekenen…?

Oud en burgerlijk

Dat tekenen liet niet lang op zich wachten. Voor je gevoel kom je echt in een soort sneltreinvaart terecht en ben je ineens bezig met allerlei hele serieuze en volwassen zaken. Zo voel ik me dan ook: oud en burgerlijk. :-) Maar heel eerlijk, hoe leuk ik ons huidige appartement ook vind, ik kan echt niet wachten om straks lekker in de 22 meter diepe(!) tuin te zitten met het zonnetje op m’n gezicht en een wijntje in m’n hand.

Kleine metamorfose

Het huis is precies 100 jaar oud en dus flink op leeftijd. Dat zie je ook terug aan sommige karakteristieke elementen, zoals het schattige nisje bij de voordeur. Verder moet ik zeggen dat de bewoners het keurig hebben opgeknapt en onderhouden.

Beneden

Qua aanpassingen beneden willen we graag een uitbouw (de tuin is immers groot genoeg) en een nieuwe keuken. Op die manier wordt de woonkamer uiteraard groter en kunnen we met een (kook)eiland meteen een woonkeuken creëren, iets wat echt een droom van me is. Ik ben al druk bezig geweest met allerlei online 3D-tools om te bepalen hoe onze keuken eruit moet komen te zien, maar inmiddels hebben we ook wat fysieke keukenzaken bezocht. Afgelopen donderdag hakten we de knoop door en zie hier het resultaat:

Links een foto van de kleurstalen aangezien die op de geprinte 3D-tekening niet zo best tot zijn recht komen. De keukenkastjes krijgen een mooie betonlook (onderste kleur), het werkblad wordt donkergrijs en het verhoogde barblad heeft een stoere houtlook. Helemaal blij mee! Mocht het je trouwens zijn opgevallen: we gebruiken het eiland bewust niet voor het spoel- en/of kookgedeelte, maar puur en alleen als een verlengde van ons aanrecht en voor het kunnen creëren van een bar. De voornaamste reden hiervoor is dat leidingen verleggen best een flinke kostenpost is en laat dat nou precies iets zijn waar we niet op zitten te wachten momenteel. :’)

Hieronder enkele foto’s van Funda om je een beeld te geven van de huidige woonkamer en de keuken.

Verder zijn we van plan de vloer te veranderen. Omdat we gaan uitbouwen hebben we besloten de vloer niet te schuren en schilderen (dat was in eerste instantie het plan), maar toch een nieuwe uit te zoeken. Visgraat, marmer, PVC, grijs, bruin, wit, waar moeten we in hemelsnaam beginnen? Aangezien ik al jaren een visgraatvloer wil lijkt dat de meest voor de hand liggende optie. Zo werd ik bijvoorbeeld afgelopen weekend gewezen op visgraatlaminaat. Wauw, wat mooi! Eigenlijk was laminaat niet eens een optie voor ons, maar ik moet zeggen dat dat product met de jaren echt een flink stuk verbeterd is. A.s. zaterdag gaan we weer naar een vloerenzaak en hopen we een definitieve keuze te maken.

Ook de muren krijgen een andere kleur. Hier ben ik nog niet helemaal over uit. Heb al wel een aantal kleuren gevonden die mij aanspreken, zie een selectie daarvan hieronder. Ik neig nu naar een combinatie van kalk-/betonlook in de kleur Tuscan Olive Green op één wand en op de langgerekte wand daar tegenover Subtle Marble of Delicate Marble met een hoge lambrisering. Maar zoals ik al zei: dit is nog totaal niet concreet! Al schat ik de kans klein dat het straks ineens donkerrood gaat worden. ;-)

  • Le Noir & Blanc Nuance – Tuscan Olive Green (kalk-/betonlook verf)
  • Flexa Pure – Subtle Marble
  • Flexa Pure – Delicate Marble
  • Flexa – Subtle Stone

Tot slot hoop ik beneden ook absoluut nog een mooie stalen deur tussen de hal en de woonkamer te plaatsen. Vind dat zoveel karakter en sfeer geven aan een woning. Zeker in combinatie met een visgraatvloer. Maar gezien de kosten gaan we dit niet meteen de eerste maand doen. Er moet ook nog wat kluswerk overblijven voor verderop in het jaar, hè? ;-)

Boven

Qua aanpassing op de 1e verdieping zijn we van plan de badkamer iets te vergroten en te vernieuwen, met name omdat ik graag een toilet boven wil. Verder blijft die vrij simpel en standaard gezien het gebrek aan ruimte.

In de toekomst wil ik op de 1e en 2e verdieping het liefst nog een keer een witte laminaatvloer (ben van plan de huidige vloer te schuren en schilderen). Ons budget is alleen voorlopig opperdepop dus dit wordt een langetermijnprojectje!

Woonboulevards

Zoals je leest hebben we de komende tijd meer dan genoeg te doen. Ik heb nu al helemaal zin om dat huis naar onze smaak te maken en opnieuw te gaan stylen. Volg me op Instagram (@_onadailybasis) om dit hele proces in de gaten te kunnen houden. Tot die tijd vind je mij in de woonboulevards!

Share
Previous Post

No Comments

Leave a Reply