Follow:

De jaarlijkse vakantie-keuzestress

“Waar willen we naartoe op vakantie?” is misschien wel een van de meest voorkomende luxeproblemen. Dit jaar waren we er overigens vrij snel over uit: Griekenland!

Aftellen geblazen. Over een paar weken lig ik met een koud glas wijn aan het zwembad. Loop ik in de stralende zon naar het strand. Eet ik gyros tot ik erbij neerval én win ik potjes Uno van mijn vriend. Life at its finest…

Kefalonia

We gaan naar Kefalonia. Het belooft een prachtig eiland te zijn, aan de westkant van Griekenland. Ik sla er nog even een Wikipedia’tje op na: “Kefalonia wordt als een rustig eiland gezien met verscheidende haventjes zoals dat van Fiskardo in het noorden. Het rustige dorpje Assos heeft een voor badgasten aantrekkelijk strand. Fiskardo daarentegen is een heel bedrijvige haven met vele restaurantjes en winkeltjes. Sommige mensen komen speciaal om de onechte karetschildpadden (Caretta caretta) te zien. Dit zijn zeeschildpadden.” Dikke like!

Bounty (nee, niet die reep)

Een leuke bijkomstigheid is het feit dat Kefalonia minstens twee bounty beaches heeft. Myrtos en Petani welteverstaan. Dat klinkt mij als muziek in de oren. Side note: verwacht veel foto’s.

Good life

We verblijven in een appartementje vlakbij de zee, met een eigen zwembad. Iedere ochtend wordt het ontbijt bezorgd op ons balkon. Ik zie het al helemaal voor me: bed uit, eten naar binnen, zwembad in. Als dat geen vakantie is…

Aftellen

De realiteit is dat we nog even geduld moeten hebben. Daarom zitten we ons op dit moment dagelijks te verlekkeren op de mooie foto’s en aantrekkelijke temperaturen van het eiland. Nog een paar weken te gaan. Are we there yet?

Share
Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

No Comments

Leave a Reply